Antonio Marzia benoemd tot Executive Vice President en General Manager van Topcon Agriculture

Topcon kondigt de benoeming aan van Antonio Marzia als Executive Vice President en General Manager van Topcon Agriculture. Marzia volgt Albert Zahalka op, die na een succesvolle carrière bij het bedrijf met pensioen is gegaan. In zijn nieuwe rol zal Marzia rapporteren aan Ivan Di Federico, President en CEO van Topcon Positioning Systems.

Marzia trad in 2018 in dienst bij Topcon als Vice President Business Solutions. Later, als Senior Vice President en General Manager van de EMEA/APAC-regio, leidde hij meerdere technologische samenwerkingsverbanden met Original Equipment Manufacturers (OEM’s).

“Ik ben vereerd om de leiding te nemen bij Topcon Agriculture in deze cruciale tijd voor precisielandbouw,” verklaarde Marzia. “Er is enorm veel groeipotentieel, en mijn doel is om van Topcon de voorkeurspartner te maken in deze zich ontwikkelende markt. Dit willen we bereiken door snelle innovatie en sterke samenwerking, zowel met OEM’s als met boeren. We zien veel kansen om landbouwers te helpen hun opbrengsten te verbeteren en technologie te leveren die van toegevoegde waarde is voor machine- en gereedschapsfabrikanten. Onze portfolio blijft groeien, en we richten ons op het ontwikkelen van technologieën die werken met een breder scala aan machines en merken. Hierdoor krijgen boeren de flexibiliteit om hun apparatuur te kiezen, terwijl ze profiteren van de nieuwste precisietechnologieën.”

Marzia brengt niet alleen sterke leiderschapsvaardigheden naar zijn nieuwe functie, maar ook een schat aan ervaring in de sector. Hij studeerde af in elektronica en automatiseringstechniek aan de Polytechnische Universiteit van Turijn, Italië, en begon zijn carrière in de luchtvaartindustrie. In 1996 trad hij toe tot CNH, waar hij verschillende leidinggevende posities bekleedde, waaronder Vice President Tractorproducten. In deze functie leidde hij de introductie van de eerste CNH-tractoren met continu variabele transmissie (CVT), de stikstof-aangedreven NH2 elektrische tractor, en een vernieuwde serie utiliteitstractoren. Vervolgens werd hij Vice President Marketing voor het merk New Holland in Europa, en later Vice President van de divisie Precisieoplossingen & Telematica bij CNH Industrial. Hier leidde hij belangrijke initiatieven zoals de ontwikkeling van een nieuwe precisieproductarchitectuur, het autonomieprogramma en de implementatie van een platform voor service- en data-analyse.

“We zijn verheugd dat Antonio de leiding heeft over onze agriculture business unit,” aldus Di Federico. “Zijn brede ervaring in precisielandbouwoplossingen, telematica en productplatformen geeft hem een uitstekende positie om innovatie en groei in deze business unit van Topcon te stimuleren. Met zijn strategische visie en bijna 30 jaar bewezen ervaring is hij de ideale leider om Topcon Agriculture naar nieuwe hoogten te brengen.”

Source link